Snedkerkøkken hos Mielcke & Hurtigkarl

På Frederiksberg Rundel – ved den store flotte indgang til haverne – ligger den i mange år anmelderroste restaurant Mielcke & Hurtigkarl. I 2008 gik Jakob Mielcke og Jan Hurtigkarl sammen, og siden har de udfordret den gastronomiske scene i København med tekniske komplicerede retter og velovervejede vinparringer hertil. I dag er det Jakob Mielcke som køkkenchef og Thomas Amir Korby som restaurantchef, der driver restauranten og leder teamet bag Mielcke & Hurtigkarl.

I forlængelse af restauranten ligger nogle lokaler, som Jakob og Thomas fik muligheden for at overtage. Lokalerne blev istandsat i meget indbydende stil og indrettet med høj klasse. Varme farver på væggene. Trofæ fra Mielckes jagtture i ind- og udland. Klassiske møbler. Skøn kunst. Et dejligt sofaarrangement, hvor man kan nyde snackserveringer og et glas bobler, inden man bliver seatet i lokalerne.

I disse lækre lokaler har Mielcke & Hurtigkarl nu åbmet First Floor.
Thomas Korby fortæller om First Floor:

”… First Floot er et besøg hjemme ved os. Hjemme i privaten på Mielcke & Hurtigkarl. First Floor er designet til at give en varm og personlig fornemmelse af de små spisestuer, der er prydet med dansk design og jagttrofæer.

Det er et sted, hvor vi er hjemme og fri til at udfolde os, som vi ønsker i det øjeblik, vi åbner dørerne.”

Vi blev spurgt, om vi være med til at skabe køkkenet i samarbejde med Jakob og Thomas. De ønskede at have en professionel arbejdsstation, hvor kokkene og tjenerne hver aften kan sørge for, at deres gæster for en gastronomisk oplevelse.
Sammen designede vi to langsider i egetræ på en tilbagetrukket sokkel, så det ligner, at køkkenet svæver.  Bag de fingertappede skuffer er der udvalgte steder en ekstra skjult skuffe med indsatser til kokkenes værktøj som f.eks. paletter, pincetter, knivholdere osv. Bordpladen på de to langsider blev naturligvis lavet i stål. I et ”rigtigt” køkken er det den foretrukne bordplade, da den er nem at holde hygiejnisk – samt god at arbejde på med råvarerne.

Hertil fik vi sammensat to højskabe i egetræ til et integreret køleskab og et fuldt vinskab. Alle hvidevarerne: køleskab, vinskab, de to dampovne og emhætte er leveret af Gaggenau, som også ses i restaurantens køkken inde ved siden af.

På billederne inde fra køkkenet på First Floor er Jakob Mielcke i gang med at kokkerere to af retterne fra restaurantens signaturmenu: The Metamorphosis, som består af syv retter + snacks.

Jakob laver her to dumblings fyldt med knivmuslinger, som man får serveret relativt tidligt i menuen. Hertil en sne på grillet agurk og en boullion med knivmusling og fermenterede hvide asparges fra sidste sæson. (og jo… Det smager lige så godt, som det ser ud!)

Anden ret Jakob sørgede for i køkkenet er fra senere i menuen. Her stegte han pekin glaceret svinebryst. Popcorn og sprøde svær som drys på toppen. Ved siden af svinebrystet en habanero sauce samt en sort creme på fermenterede hvidløg.

First Floor er et besøg værd! Kombinationen af de smukke rammer og håndværket fra kokke og tjenerne er fantastisk.

Som Jakob Mielcke skriver i en Facebook-opdatering: This is my new playground. I wonder what this place will be able to accomplish and accommodate? 

Det glæder vi os i hvert fald til at følge med i. Og hvem ved – måske vi indtager First Floor og snedkerer lidt mere.

Vil du høre mere?

Har du en forespørgsel til Scharling Woodwork og vil gerne høre mere? Så kontakt uforpligtende her:
Gaggenau produkter
Quooker produkter
Trepol produkter
liebherr vinkøleskab

KONTAKT

Scharling Woodwork
Tlf: 2616 1019
E-mail: info @scharlingwood.dk

 

Cookie- og privatlivspolitik

Showroom og værksted

Scharling Woodwork ApS
CVR: 33862601
Gunderødvej 10 B
2980 Kokkedal