VEDLIGEHOLDELSE AF DIT TRÆ

Køkkener

Vores primære materiale --- træ --- er et levende materiale. Derfor skal det behandles ordentligt. Det er dog ikke en lang og besværlig proces. Og giver man træet lidt kærlighed i ny og næ, så holder det sig flot i rigtig mange år.

Plankerne i en bordplade fra et køkken eller et plankebord tørres altid af efter brug med en tør klud. Er overfladen meget beskidt, eller er det f.eks. blevet spildt på det, så tør det af med det samme. Gør en klud fugtig med lunkent vand og rens bordet. Tør det af med en tør klud og sørg for, at overfladen er helt tør.

Ved hyppig oliering af bordplade og køkkenfronter kan du gøre dit møbel og køkken meget modstandsdygtigt - selv over for stride produkter som rødvin. Når vi leverer et snedkerkøkken, skal det have olie hyppigt den første tid. I 3mdr. bør overfladerne få olie hver 2. eller 3. uge. Når ca. 6 olieringer er overstået er træet mættet ordentligt. Herefter kan man nøjes med at oliere det hver 6. måned.

Træet påføres rigeligt med olie. Lad det stå i 15-20min og mætte. Herefter tørres alt olien af, og overfladen tørres/pudses helt tørt.

Vi anbefaler, at i arbejder med Junckers klare bordplade olie.

Skærebrædder

Dine skærebrædder i træ skal rengøres lidt grundigere. Da der bliver tilberedt madvarer og skåret ned i træet, så skal det behandles ordentligt.
Vask dit skærebræt efter hver brug af det. Vask det i lunkent eller varmt vand på begge sider. Du kan med fordel bruge en børste, så du kommer ned i skærerne på brættet. Efter vasken tørres skærebrættet af på begge sider og sættes til tørring på højkant. Vask på begge sider og tørring på højkant sørger for, at træet ikke slår sig, når det bliver brugt tit.

Dit skærebræt skal ligesom dit bord olieres. Olier det tit til at starte med og hold det ved lige. Dit skærebræt kan du med fordel oliere oftere, da det (forhåbentligt) får lidt flere tæsk end dit bord.

Til dit skærebræt kan du endda nøjes med at give det madolie som f.eks. raspolie eller olivenolie.
Påfør olien og lad det mætte i 4-5min. Tør herefter grundigt af. Husk at oliere på begge sider af skærebrættet.

 

 

(P.S. Husk altid at komme olie-klude og olie-svampe i en lufttæt beholder eller lukket pose!)

slibning af bordplade

Vil du høre mere?

Har du en forespørgsel til Scharling Woodwork og vil gerne høre mere? Så kontakt uforpligtende her:
trepol gaggenau quooker

KONTAKT

Scharling Woodwork
Tlf: 2616 1019
E-mail: info(a)scharlingwood.dk

Showroom og værksted

Scharling Woodwork ApS
CVR: 33862601
Literbuen 10
2740 Skovlunde