Plankebord egetræ

Plankeborde var det, det hele startede med

Vores plankeborde på billederne, som ses her, er lavet af dansk eg i naturlig eg og i den mørke røgede eg. Hvis man ønsker et plankebord af en anden træsort som f.eks. asketræ, så laver vi gerne det, da vi ser det som selvfølge, at vi laver det bord, du ønsker.
Bordet bliver leveret med vores egne smedejernsben, som vi får lavet i samarbejde med vores smed.
Tykkelsen på plankerne er som standad 45-47mm. De kan dog sagtens laves tynedere, hvis man ønsker et lettere udtryk.

Dit plankebord giver kant og personlighed til din bolig. Bordene har naturlige linjer, hvilket gør, at hvert bord har sit individuelle udseende. Der er altså ikke to borde, der er ens. En ting er dog fælles for dem alle – vi sætter en ære i, at de alle bliver udført i bedste kvalitet og med respekt for træets former.

Ønsker du et bord i andet materiale eller mål end oplyst ovenover, så kontakt os endelig og vi vil give et tilbud på det ønskede. Plankerne på bordet har sine knaster og åretegninger. Vi kan fylde nogle af disse knaster, hvis de er meget store, og dette ønskes. Men de naturlige knaster giver bordet liv og charme – og er med til at understrege, at din nabo ikke har et magen til. Vi synes, at det unikke ved plankeborde er, at man kan både kan se og mærke træets naturlige linjer.

plankebord massiv

Bordben til dit plankebord

Du kan selv vælge, om du vil have bordet med Clean & Raw bordben, som du kan se på billederne nedenfor eller firkantede rammer i smedejern, som du kan se vores sofabord har monteret ved at klikke på linket her. Vi kan levere dit plankebord med Hay Loop bordben, hvis du er vild med dem. Vores egne Clean & Raw ben fræser vi op i plankerne, og bordet står derfor meget robust. Har du dine egne nordben eller et bordstel, som du gerne vil bruge, kan du selfølgelig godt købe kun bordpladen.

Tillægsplader

Med dit Clean & Raw plankebord er det muligt at få leveret bordet med tillægsplader, så du kan få den ekstra plads, når der er ekstra gæster til middag. Tillægspladerne kan laves op til 50cm i længden. De bliver lavet i samme tykkelse som bordpladen og er af samme planker, så åretegningerne er gennemgående. Det gør tillægspladerne til en naturlig del af bordet.

plankebord

Sprækker i mit plankebord?

Når vi laver plankeborde hos Scharling Clean & Raw benytter vi massive planker af f.eks. egetræ. Træ er et organisk og levende materiale. Det betyder, at træet fortsat vil arbejde, når vi er færdige med bordet, og det står hjemme i jeres stue. Vi behandler naturligvis bordet med en god olie, når vi leverer bordet. Men det vil fortsat reagerer på luftfugtighed og varme. Træet vil over tid ændre en lille smule i nuancen. Ligeledes kan i opleve, at der vil danne sig små vindridser eller sprækker i jeres bord. Når man benytter så store og brede planker, kan dette ikke undgås. Men man kan holde det nede ved at oliere og mætte bordet godt fra start, så træet herved bliver mere modstandsdygtigt i forhold til det miljø, det er placeret i.

 

Priseksempler:

Plank 200×90   Lys eg 14.900,-  Røget eg 16.100,-
Plank 220×95   Lys eg 15.500,-  Røget eg 16.700,-
Plank 250×100 Lys eg 16.100,-  Røget eg 17.300,-
Plank 270×100 Lys eg 16.700,-  Røget eg 17.900,-

Du kan her læse om, hvordan du vedligeholder dit nye plankebord. Det er ikke så krævende endda.